Info Hotline: +36204443444
Kontakt: Mail, Cím, Telefon

PÁRAHŰTÉS

A kellemes környezeti hatásfokozás mellett, távoltartja a rovarokat úgy, hogy semmiféle szövet vagy hálószerkezetet nem kell folyamatosan ki és be húzogatni. A napellenzők fővászna alatt olyan precizitással tudjuk végigtolni a párafüggönyt, hogy az a külső végsíkjában leereszkedve meg tudja cirkuláltatni az alatta felmelegedett légtömeget. A pergolák oldalzárásait felhúzva átjárókat képezhetünk, ami nyílt beáramlást engedélyez a forró légtömegnek és a rovaroknak. Mindegyik esetben a nagynyomású vizpára hűtéssel 10-15 fokkal is vissza tudjuk hűteni a pihenésre szánt teraszát! Normál hálózati víznyomásnál, minimális vízfogyasztással egy exklúzív klimatizált külteret biztosítunk családja számára!

REJTETT KIVITEL

LÁTSZÓ KIVITEL


A teraszklíma berendezések nagy nyomáson porlasztott víz segítségével működnek, ami azonnal lehűti a környezetét kb. 8-15 Celsius fokkal, függetlenül a terasz kiépítettségének a formájától anélkül, hogy a víz bármiféle lecsapódást okozna.

A teraszklímák fixen az adott igényekhez mérten építhetőek ki, akár ventillátoros rásegítéssel a nagyobb hatékonyság elérése érdekében. Létezik egy teljesen mobil klíma változat is, amely az adott területen belül oda mozgatható ahová szükséges, ezzel könnyedén kialakítván az úgynevezett kültéri klímaszigeteket.

A teraszklíma rendszerek legfontosabb tulajdonsága a költségtakarékos működés. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszeri közepes mértékű beruházást követően minimális költségvonzattal rendelkező berendezést működtet a tulajdonos. A készülékek kizárólag tiszta csapvízzel és elektromos áram segítségével működnek. Környezettudatosan gáz és vegyi folyadék igénybevétele nélkül, ami nem mondható el egy beltéri klímakészülékről. A teraszklíma átlagos energiafelhasználása kb. 800W óránként és átlagosan 80 liter víz, ezzel a teljesítménnyel képes behűteni kb. 100-120 négyzetméter területet. Természetesen ezek csak jelzőszámok, de tisztán mutatják a teljesítményükhöz képest a minimális költségigényt.

 • A víz elpárolgása felelős a hűvös érzetért, amit a bőrünkön is érzékelünk, amikor az a levegőből hőt von el. Ehhez a folyamathoz a víz felhasználja a levegő szárazságtartalmát és a környezeti hőmérsékletet is.
 • Nagynyomású (70 bar) szivattyú segítségével, speciálisan a kültéri hűtéshez kialakított fúvókák porlasztott vízszemcséket juttatnak ki a levegőbe, amelyek minden esetben 10 mikron méretnagyságnál is kisebbek kevesebb, mint az emberi hajszál keresztmetszete”.
 • A porlasztott apró vízszemcsék a levegőben lévő környezeti hőt felhasználva rendkívül gyorsan elpárolognak és bekövetkezik a párolgásból fakadó fizikai folyamat a lehűlés. A hőelvonási energia következtében a vízszemcsék hideg levegőt képeznek és ezáltal nagymértékben változtatják meg a levegő hőtartalmát és lehűtik azt.
 • 10 mikronnál kisebb méretű vízcseppek milliói távoznak a porlasztófúvókán keresztül.
 • A relatív páratartalom értékén értjük azt a nedvesség felszívási, elpárologtatási képességet, amelyet egy adott hőmérsékleti tartományban még képes a levegő felvenni. Ez a döntő tényezője a hűtési potenciálértéknek. Így kijelenthető, hogy a párolgással történő hűtés hatékonyságának a mértéke, egyenes arányban van a levegő természetes páratartalmának értékével. Minél alacsonyabb egy adott helynek a levegő páratartalma, annál jobb hűtőhatást tudunk elérni a területen a levegőbe
  juttatott, azonnal elpárolgó és hűsítő hatást kifejtő vízszemcsék segítségével.

 • 10-15 celsius fokkal csökkenti a hőmérsékletet
 • Víz alapú természetes klimatizálást biztosít
 • Energiatakarékosan üzemel ( átlagosan kevesebb, mint 1500
  w/órás teljesítményfelvétel )
 • Környezetbarát működés ( pár liter/órás vízfelhasználás! )
 • Nagymértékben fokozza a komfortérzetet
 • Nincs vízlecsapódás
 • Kiváló a pollen és szállópor taszítására (allergiásoknál
  kifejezetten ajánlott)
 • Csökkenti a repülő rovarok jelenlétét (légy, szúnyog, darázs, stb.)
 • Csecsemőbarát (ablak elé szerelve részben kiváltható a beltéri klíma)
 • Illat és aroma adagolás lehetősége (kávé, citrom, illataromák, stb.)
 • Tetszés szerint idozíthető (impulzusszerűen, vagy megadott időtartamokban való üzemelés)
 • Egyedi igények alapján történő kialakítás.

K70-EN ZÁRT ÁLLAPOTBAN

VILÁGÍTÁSSAL

MŰKÖDÉS KÖZBEN

KUPPLUNGOLT KIVITEL