KNX/EIB

Többfunkciós aktor EIB-technológiával – intelligens megoldás az árnyékolástechnika szakértőitől.

A modern épületekben egyre elterjedtebb az intelligens EIB-buszrendszer (Európai Telepítő Buszrendszer) elnevezésű rendszertechnikai megoldás. Az EIB az egy épületen belül elhelyezkedő különböző fogyasztók kombinációját teszi lehetővé.

A WAREMA, mint piacvezető árnyékolástechnikai cég az EIB-hez is speciális árnyékolástechnikai megoldásokat kínál. A WAREMA cég a Konnex Association tagja.

A WAREMA EIB aktor előnye az árnyékoló-hajtóművek és a világítások bináris be- és kimeneteinek kombinációjában rejlik.

EIB MSE 6M230
A kombiaktort kifejezetten az árnyékolók és a világítótestek vezérlésére fejlesztették ki.

A WAREMA aktor vakolat feletti vagy soros elrendezésű kivitelben rendelhető.

Beépített hálózati résszel rendelkezik, és max. 6 db árnyékoló-hajtómű vagy max. 4 árnyékoló-hajtómű és 4 világítótest vagy egyéb fogyasztó vezérlésére alkalmas.

A fóliázott billentyűzet segítségével az árnyékoló-hajtóművek vagy a világítótestek közvetlenül a hálózatra kötés után vezérelhetők. Ehhez nincs szükség az EIB üzembe helyezésére. A buszrendszer üzemzavara estén a rendszer a vészmegoldásként szolgáló fóliázott billentyűzet segítségével is működtethető. A billentyűzeten található LED-állapot jelzők tájékoztatást nyújtanak az aktor aktuális állapotáról.

A beépített 12 db bináris bemenet lehetővé teszi a nyomógombos kapcsolók, zsalúzia nyomógombok, reteszelő érintkező stb. közvetlen csatlakoztatását, és az EIB-rendszeren szabadon rendelkezésre áll. A bináris bemeneteken keresztül bármely WAREMA árnyékolási központ is ugyanígy rákapcsolható az EIB-rendszerre.

Az aktor a byte-értékeken keresztül közvetített precíz helyzet megállapításnak, valamint a paraméterezhető visszatérési idővel ellátott automatikus leállítási funkciónak köszönhetően sokféle lehetőséget kínál a manuális üzemeltetéshez.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.